film prva klasa pun glas
Lepota i zdravlje Saveti

Stomak je naš drugi mozak: Oslušnite signale svoje intuicije i sačuvajte ili pospešite zdravlje

Stomak je naš drugi mozak: Oslušnite signale svoje intuicije i sačuvajte ili pospešite zdravlje
Foto: Freepik

Stomak ili drugi mozak je odgovoran za naše raspoloženje


Stomak se često naziva našim drugim mozgom jer igra ključnu ulogu u povezivanju tela i uma, ne samo kroz fiziološke procese već i emocionalne reakcije.

Dok mozak upravlja našim intelektualnim funkcijama, stomak ili drugi mozak deluje kao emocionalni navigacijski sistem, osluškujući i odgovarajući na različite stimulanse iz okoline.

Hrana koju jedemo, režim po kom se hranimo i kakvom smo emotivnom stanju, sve to utiče na naš digestivni sistem, a samim tim i na celokupno blagostanje.

Toksini iz hrane, stresa ili loših navika mogu biti ključni okidači za narušavanje ravnoteže našeg digestivnog trakta.

Kada unosimo hranu koja našem telu ne prija ili smo izloženi prevelikoj količini stresa, telo počinje da šalje signale u vidu probavnih smetnji, umora ili čak loše kontrolisanih emocionalnih reakcija.

Ovi simptomi su način na koji nam stomak ili drugi mozak pokušava reći da je došlo do neravnoteže i da je potrebno nešto promeniti.

U tom kontekstu, test intolerancije na hranu može biti od velikog značaja. Ova vrsta test u velikoj meri pomaže da otkrijemo koje namirnice izazivaju negativne reakcije u našem organizmu, čime doprinosimo boljoj digestivnoj funkciji i opštem zdravlju.

Kada znamo koje namirnice treba izbegavati, lakše uspostavljamo balans i podržavamo naš “emocionalni mozak” u stomaku da pravilno funkcioniše.

Savremene kvantne metode dodatno pomažu u održavanju tog balansa. Korišćenjem ovih metoda možemo preciznije identifikovati suptilne energetske poremećaje u telu i na vreme ih korigovati.

To omogućava da osluškujemo signale svog tela, predupredimo potencijalne probleme i održimo kako fizičku tako i emotivnu harmoniju.

Naš stomak i creva su neizostavni deo celokupnog zdravstvenog sistema, ne samo u pogledu varenja hrane već i u regulaciji emocija.

Slušajući stomak ili drugi moak i pružajući mu ono što mu je potrebno, možemo postići balans koji će nas sigurnim putem dovesti do boljeg fizičkog i mentalnog zdravlja.

Izvor: PressSerbia/Gloria

PRess Serbia